Pilates voor tieners

 

Tieners, niet de makkelijkste doelgroep om in beweging te krijgen, maar wel een van de belangrijkste doelgroepen. Je tienerjaren beslissen vaak of je op latere leeftijd ook blijft sporten en bewegen. Degene die hier in hun tienerjaren al mee stoppen, zullen op latere leeftijd veel minder makkelijk het sporten weer oppaken, terwijl wanneer je in beweging bent gebleven sporten als een logische bijkomstigheid ziet als je in de twintig bent.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat je als tiener veel uren in de schoolbanken zit en bij samenkonst met vrienden vaak niet meer verstoppertje en tikkertje speelt, maar een toch wat minder actieve houding aanneemt. Dit alles zorgt ervoor dat je de flexibiliteit en kracht in je lichaam al op jonge leeftijd verminderd, en dat is natuurlijk zonde.

Ook de houding op school zorgt vaak voor last in nek en schouders. 

Pilates is uitermate geschikt als toevoeging aan vrijwel iedere sport, door het werken aan mobiliteit, corekracht  en flexibiliteit zullen sportprestaties ook verbeteren. Ook je lichaamshouding zal beter worden. 

Uit onderzoek blijkt dat lessen yoga en pilates goed zijn voor tieners om hun zelfvertrouwen te vergroten. 

Daarom biedt Pilatesnl vanaf september Pilates voor tieners van 14 t/m 17 jaar aan. 

Een 45-minuten durende les waarin we op een rustige, gecontroleerde manier werken aan het versterken en versoepelen van spieren en gewrichten, wat zal doorwerken in een positieve mindset, want een flexibel lichaam is tenslotte een flexibel hoofd. 

Doe je mee met de gratis proeflessen op 13 en 20 september van 18.00 uur tot 18.45. 

Meld je aan via info@pilatesnl.nl