Om een beetje kennis te maken met mij, zal ik hieronder vertellen wie ik ben, en waar ik vandaan kom.

 

Ik ben Roos, 38 jaar, moeder van 3 kinderen, vriendin van Frank en sportinstructrice en leerkracht in het basisonderwijs.

 

Al 16 jaar werk ik als instructeur op verschillende sportscholen.

 

Ik ben begonnen op mijn 22e met de AFN-opleiding tot freestyle- aerobicsinstructeur. In deze opleiding leer je hoe je les geeft, de technieken, de anatomie en de opbouw. Ik zeg eerlijk, een hele goede opleiding, die helaas niet meer bestaat. Al snel ging in aan het werk met mijn eerste lesjes.

 

Op woensdagavond Total Body en BBB, een high impact aerobicsles en een Buik, Billen, Benenles. Erg leuk en leerzaam. Al gauw ging ik wat meer lessen geven, zo heb ik de trampolinelessen een tijdje voor mijn rekening genomen, de jazzballetlessen en de steplessen.

 

Op een gegeven moment kwam er in Deurne een nieuwe sportschool,  en leek me dit een leuke nieuwe uitdaging. Daar maakte ik kennis met de gestandaardiseerde lessen van Les Mills. Ik deed de opleiding Body Pump, Body Step, Body Balance en Body Vive. Omdat ik naast mijn werk op de sportschool inmiddels ook fulltime op een basisschool aan het werk was, was het werken met kant-en-klaar-lessen erg fijn. Je leert je les, je weet dat je een goede les hebt, en kan daar drie maanden mee vooruit.  

 

Al gauw werd ik moeder van mijn 1e, maar wilde ik het lesgeven nog niet aan de kant zetten.

 

Toen nummer 2 kwam, bedacht ik dat het welk even genoeg was. Ik stopte met lesgeven omdat het voor mijn gevoel ook wel leuk was om bij anderen wat lesjes te volgen.

 

Toen mijn dochter geboren was, ging ik al gauw sporten met mijn vriendin bij weer een andere sportschool. Erg leuk, lekker Zumba doen, BBB en af en toe een steples. Totdat ze daar al snel op zoek waren naar nieuwe instructeurs. Tja, en dan begint het toch weer te kriebelen. Heel stoer ging ik naar het gesprek met een hoop eisen, ik had toch niks te verliezen. Uiteindelijk al mijn eisen overboord gegooid en besloten er maar weer voor te gaan, het is immers ook wel gewoon heel erg leuk om te doen. 

 

Ik begon met Sh’bam en balance, ondertussen nog een uitstapje gemaakt naar Fiesta, yoga en Dance van Club Joy, om toch weer terug te komen bij het Les Millssysteem, intussen kwam ook nummer 3 op de wereld. Uiteindelijk ging het gestandariseerde lesgeven me een beetje tegen zitten. Ik wilde meer halen uit de lessen. Dat ik les kon geven was een feit, maar ik miste de diepgang.

 

Daarom heb ik gekozen om de opleiding tot Pilatesdocent te volgen. En dat was een perfecte keuze.

 

Alles waar ik naar zocht vond ik in deze opleiding. Mensen een verhaal vertellen, iedereen op zijn of haar niveau helpen, inspringen op blessures en meer begeleiden dan alleen als presenter op het podium staan. En dat is wat ik nu doe. Ik geef overigens ook nog andere lessen, wat ik erg leuk vind, maar Pilates is mijn paradepaardje. Wil je een keer lekker met mij uit je dak gaan op heerlijke muziek, dan is die mogelijkheid er gelukkig ook nog, ik ben tenslotte ook pas 38.

 

Interesse om Pilates lessen bij mij te volgen?

 

Dat kan in Deurne bij Sportcentrum Ames.
Meldt je aan via facebook of stuur mij een berichtje via het contactformulier.