Pilates Beginnerscursus

 

 

 

 

Wil je graag weten wat Pilates is, maar wil je niet meteen aan een abonnement vastzitten,  of wil je juist eerst heel goed de basis van Pilates  leren voordat je gaat starten in een groep, of doe je al Pilates, maar merk je dat  de les te snel gaat, en je de basis nog niet helemaal beheerst, dan is dit de perfecte cursus voor jou!

 

In 5 weken gaan we terug naar de basis.
In les 1 werken we aan je basishouding, les 2 komen de ademhalingstechnieken aan bod, en in les 3, 4 en 5 introduceer en behandelen we 12 belangrijke pilatesoefeningen, die je na deze cursus perfect kunt uitvoeren. Dit is ook prettig wanneer je over wilt stappen naar een groepstraining, dan heb je al een voorsprong en haal je veel meer uit je les dan wanneer je zonder basis een training instapt.

 

 

Start:

cursus 1:

16 september 2021 om 19.00 

5 avonden

kosten: 45 euro

aanmeldlink: 

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=306664&type=course

 

Cursus 2  

start dinsdagavond 28 september om 20.00

 5 avonden 

kosten: 45 euro

aanmeldlink: 

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=338215&type=course

 

Pilates Rugfitcursus

 

Veel mensen hebben tegenwoordig last van rugklachten, zo’n 90% van de Nederlandse bevolking.

Hoe dit komt, dit heeft alles met onze leefstijl te maken.

Wat we bij Pilates Rugfit doen is je rug weer flexibel maken. Waarbij we vanuit de kern beginnen. De kern is je wervelkolom, deze gaan we mobiliseren. Daarna werken we aan het losmaken van het diepe spierbindweefsel, en we eindigen met het oppervlakkige weefsel. Door je wervelkolom te mobiliseren, ruimte te maken tussen de wervels, je bindweefsel los te maken, en je spieren te verlengen, wordt je rug flexibeler. Wanneer we gewerkt hebben aan de flexibiliteit van de rug, gaan we over op het sterker maken van de rug en buikspieren. Sterke spieren ondersteunen de rug. Zo kun je klachten verminderen of voorkomen.

Start

11 oktober

9.00- 10.00

5 ochtenden

kosten: 45 euro

aanmeldlink: 

 

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=342564&type=course

 

 

 

Pilates Flex

 

Een mobiel en flexibel lichaam is vaak een klachtenvrij lichaam. Daarnaast is het zo dat sportprestaties verbetert worden, wanneer je lijf een groter bereik heeft. Daarom biedt Pilatesnl ook flexibiliteitscursussen aan.

Waar werken we aan in de flexibiliteitscursus?

Wanneer je gewrichten vastzitten, kun je nog zoveel op je spieren gaan werken, maar die komen niet losser of worden langer wanneer je niet bij de kern begint. Je kunt je spieren namelijk niet verlengen wanneer je gewrichten niet mobiel zijn. Dus eigenlijk is het belangrijk om eerst te zorgen dat die mobieler worden, dat wil zeggen dat ze makkelijker bewegen. Daarom start je bij de cursus ook altijd met het losmaken van de gewrichten en je diepe bindweefsel. Dit doe je door ruimte te maken tussen je wervels, en in je schouder- en heupgewricht. Pas wanneer daar ruimte is, ga je verder naar buiten werken, door je bindweefsel los te maken waarin ook je spieren zitten.

 

 

 

 

 

 

Power Pilates 

Pilates, maar dan een tikkeltje pittiger en sneller. Deze 4-weekse cursus laat je kennis maken met weer een nieuwe vorm van Pilates, Power Pilates. De les is op de beat en lyrics van de muziek, waardoor je in een heerlijke flow komt. Daarnaast is de les up tempo, waardoor je ook werkt aan je conditie. Om mee te doen is het handig om al wat ervaring met pilates te hebben, omdat er vanuit gegaan wordt dat de basisoefeningen en de ademhaling beheerst wordt. Echter zal in deze les niet alle oefeningen op het tempo van je ademhaling gaan, maar is het wel belangrijk om te weten waar je de kracht van de oefenigen vandaan moet halen.

Dus kortom: lekkere muziek, pitiige oefeningen, spierkracht, lenigheid en conditie in een!!!! Een super leuke nieuwe uitdaging!

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw!!!!

Pilates voor mannen

Nieuw!!!!

Yogalates

Nieuw!!!

Bekkenbodemfit

Pilates en adem’halen’

Een 4-weekse cursus alleen voor mannen. In deze 4 weken leer je de basis van pilates en leer je oefeningen om je core te versterken, je houding te verbeteren, je spieren te verlengen en je gewrichten soepel en sterk te houden. Na deze cursus zul je zien dat Pilates ook zeer geschikt is voor mannen, en zeker niet alleen een vrouwensport is. De bedenker, Joseph Pilates, zelf een bokser, heeft de methode juist ontwikkelt om de mannen in het veldhospitaal tijdens de oorlog weer sterker en vitaler te krijgen, later heeft hij met deze methode het leger en de politie getraind.

 

 

Yogalates is een trainingsmethode voor iedereen. Yogalates combineert het beste van Yoga & Pilates in 1 les. De dynamische pilatesoefeningen worden afgewisseld met de staande en zittende houdingen uit de yoga die gepaard gaan met een bewuste ademhaling. Deze les is geschikt voor iedereen, jong & oud en biedt meerdere opties om het rustiger of zwaarder te maken. Je haalt uit de les wat je nodig hebt.

Yogalates is een gestandariseerde les, waarbij de muziek de les ondersteund. Ieder nummer heeft zijn eigen choreografie, dus je zult steeds meer in de flow van de les komen.

We werken in de Yogalates  aan kracht (pilates) en souplesse (yoga). Maar er is ook aandacht voor ontspanning, zowel aan het begin als aan het eind van de les. Door yogalates neemt het lichaamsbewustzijn toe en kun je een soepeler, sterker en energieker lichaam ervaren…

 

 

 

 

 

De bekkenbodemspier is bij veel vrouwen een pobleem. Of hij is te gespannen, niet sterk genoeg, of er is totaal geen controle over. Vrouwen hebben na de bevalling vaak last van een verzwakt bekkenbodem, door de druk van de baby tijdens de zwangerschap en de de bevalling. Hierdoor verslapt de spier, waardoor de controle kwijt is, met als gevolg dat er vaak urineverlies, verzakkingen of andere klachten zijn.  Dit herstelt zich niet altijd automatisch.  Maar ook zonder zwangerschap kunnen er klachten aan het bekkenbodem zijn. Een te gespannen bekkenbodemspier kan veel vervelende gevolgen hebben.

In de cursus bekkenbodemfit werken we in 6 weken tijd aan het verbeteren van de controle over, en het sterker maken van de bekkenbodemspieren. Daarnaast zullen de buik- en rugspieren ook meegenomen worden in deze training, omdat deze spieren samen je corespieren vormen, die zorgen voor controle en kracht bij de oefeningen.

Deze cursus is geschikt voor vrouwen die net bevallen zijn, en weer rustig terug in vorm willen komen, als voor vrouwen die al langer klachten aan het bekkenbodem hebben.

 

 

 

 

 

 

“Breathing is the first act of life and the last. Our very life depends on it. Since we cannot live without breathing it is tragically deplorable to contemplate the millions and millions who have never mastered the art of correct breathing.”

— Joseph Pilates

Zoals Joseph pilates hierboven zegt, correct ademen is ‘the key’. En zoals je hierboven in de aankondiging ziet, heb ik ‘halen’ tussen aanhalingstekens gezet. Ademmoet je namelijk niet gaan halen, het moet vanzelf gaan, niet te veel moeite kosten.  Tijdens de pilateslessen merk is dat heel veel leden, nog steeds moeite hebben met de juiste manier van ademen. Maar misschien loop je er in het dagelijks leven ook wel tegenaan.  In de workshop van zondag 4 november gaan we de bewustwording van onze eigen manier van ademen vergroten. Waar zit je adem, wat levert een juiste manier van ademen op en hoe pas ik deze manier van ademen toe in het dagelijks leven en in de pilateslessen.  Dit alles leer je in de anderhalf uur durende workshop Pilates en ademen. Aan bod komen de buik- en flankademhaling en we gaan deze toepassen in een tal van pilatesoefeningen. We gaan dus ook actief aan de slag.  Deze workshop is toegankelijk voor leden en niet-leden.