Pilates Beginnerscursus

 

 Pilates Beginnerscursus: 5 lessen voor 37,50 early bird, daarna 40 euro

Wil je graag weten wat Pilates is, maar wil je niet meteen aan een abonnement vastzitten,  of wil je juist eerst heel goed de basis van Pilates  leren voordat je gaat starten in een groep, of doe je al Pilates, maar merk je dat  de les te snel gaat, en je de basis nog niet helemaal beheerst, dan is dit de perfecte cursus voor jou!

In 5 weken gaan we terug naar de basis.
In les 1 werken we aan je basishouding, les 2 komen de ademhalingstechnieken aan bod, en in les 3, 4 en 5 introduceer en behandelen we 12 belangrijke pilatesoefeningen, die je na deze cursus perfect kunt uitvoeren. Dit is ook prettig wanneer je over wilt stappen naar een groepstraining, dan heb je al een voorsprong en haal je veel meer uit je les dan wanneer je zonder basis een training instapt.

Pilates Rugfitcursus

 

Pilates Rugfit cursus: 5 lessen voor 37,50 early bird, daarna 40 euro

Veel mensen hebben tegenwoordig last van rugklachten, zo’n 90% van de Nederlandse bevolking.
Hoe dit komt, dit heeft alles met onze leefstijl te maken.

Wat we bij Pilates Rugfit doen is je rug weer flexibel maken. Waarbij we vanuit de kern beginnen. De kern is je wervelkolom, deze gaan we mobiliseren. Daarna werken we aan het losmaken van het diepe spierbindweefsel, en we eindigen met het oppervlakkige weefsel. Door je wervelkolom te mobiliseren, ruimte te maken tussen de wervels, je bindweefsel los te maken, en je spieren te verlengen, wordt je rug flexibeler. Wanneer we gewerkt hebben aan de flexibiliteit van de rug, gaan we over op het sterker maken van de rug en buikspieren. Sterke spieren ondersteunen de rug. Zo kun je klachten verminderen of voorkomen.

3 maart 2020 start de cursus in Helmond op de Kromme Steenweg 25, bij de Fysioclub

aanmelden via onderstaande link:

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=150357&type=course

 

5 maart 2020 start de cursus in Deurne op Energiestraat 1, bij Ames Sport

aanmelden via onderstaande link:

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=151627&type=course

 

Pilates Flex

 

 Pilates flex cursus: 4 lessen voor 30 euro

Een mobiel en flexibel lichaam is vaak een klachtenvrij lichaam. Daarnaast is het zo dat sportprestaties verbetert worden, wanneer je lijf een groter bereik heeft. Daarom biedt Pilatesnl ook flexibiliteitscursussen aan.

Waar werken we aan in de flexibiliteitscursus?

Wanneer je gewrichten vastzitten, kun je nog zoveel op je spieren gaan werken, maar die komen niet losser of worden langer wanneer je niet bij de kern begint. Je kunt je spieren namelijk niet verlengen wanneer je gewrichten niet mobiel zijn. Dus eigenlijk is het belangrijk om eerst te zorgen dat die mobieler worden, dat wil zeggen dat ze makkelijker bewegen. Daarom start je bij de cursus ook altijd met het losmaken van de gewrichten en je diepe bindweefsel. Dit doe je door ruimte te maken tussen je wervels, en in je schouder- en heupgewricht. Pas wanneer daar ruimte is, ga je verder naar buiten werken, door je bindweefsel los te maken waarin ook je spieren zitten.

Start zaterdag 29 februari om 10.00 uur.

Vol!!!

Schrijf je nu in voor Power Pilates!!!!!!

Power Pilates, 4 lessen voor 30 euro

Pilates, maar dan een tikkeltje pittiger en sneller. Deze 4-weekse cursus laat je kennis maken met weer een nieuwe vorm van Pilates, Power Pilates. De les is op de beat en lyrics van de muziek, waardoor je in een heerlijke flow komt. Daarnaast is de les up tempo, waardoor je ook werkt aan je conditie. Om mee te doen is het handig om al wat ervaring met pilates te hebben, omdat er vanuit gegaan wordt dat de basisoefeningen en de ademhaling beheerst wordt. Echter zal in deze les niet alle oefeningen op het tempo van je ademhaling gaan, maar is het wel belangrijk om te weten waar je de kracht van de oefenigen vandaan moet halen.

Dus kortom: lekkere muziek, pitiige oefeningen, spierkracht, lenigheid en conditie in een!!!! Een super leuke nieuwe uitdaging!

 

De Nieuwe cursus start op 28 maart en eindigt 18 april

Tijd:11.00 uur – 12.00 uur

 

Aanmelden via onderstaande link:

 https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=158661&type=course