Na bijna 6 weken online te leven ben ik eigenlijk wel weer toe aan een beetje reuring in de zaal. Het online les geven gaat goed, een prima second best, maar niet waarom ik drie jaar geleden begonnen ben met Pilatesnl. Het meegeven van een bepaald lichaamsbewustzijn, de interactie met de mensen, kijken en daarop anticiperen, een zaal met mensen die open staan voor jouw verhaal en die de behoefte hebben om door jou door de les geholpen te worden, mensen die lachen om mijn geweldige grappen, de grappen van de leden, het gestommel en gekreun bij zwaardere oefeningen, het geklaag, ik mis het. 

Toch moeten we nog even door….. 

Sommigen van mijn leden hebben inmiddels ondervonden dat online les wel een voordeel kan hebben, ze worden minder afgeleid, ze hoeven de weg naar de sportschool niet af te leggen, de pyjama’s kunnen gewoon aanblijven en de kids doen lekker mee.

Ook zijn er een aantal waarvoor het online niet werkt, zij vinden het prettig om gemotiveerd te worden, geholpen worden bij oefeningen, ademhaling en houdingen en haken af wanneer ik niet kijk… 

Inmiddels heb ik ook geleerd dat er echt wel business is in het online lesgeven, vooral mensen waarvoor de drempel naar de spotschool/studio te groot was, hebben nu even op een afstandje kunnen proeven aan het pilatesverhaal, dit heeft dus voor zowel de klant als voor mij wat opgeleverd. Ik zie jou niet, maar jij ziet mij wel. Daarom geef ik zaterdag alweer de derde online beginnersles. Dat vind ik erg leuk, dat geeft ook wel energie. Hopelijk vinden deze mensen wanneer ik weer open mag, gemakkelijker de weg naar de studio. 

Grote kans dat ik nadat ik weer open mag, ook nog iets online blijf doen, hoe ik daar invulling aan ga geven moet ik nog even bekijken, daar ga ik de komende week eens over nadenken. 

Er zijn namelijk lessen die zich daar prima voor lenen, bij andere lessen is beter om ze live te volgen, zodat je je  je verder kan ontwikkelen en de oefeningen perfect leert uit te voeren. 


Lijkt het je nu leuk om ook eens mee te doen met een online les, neem dan even contact met mij op, dan kan ik samen met jou bekijken wat de beste les is om mee te doen. Feit is dat er altijd mogelijkheden zijn…. 


Mail naar info@pilatesnl.nl of stuur een pb.Geniet van je weekend, de zon en de rest…..