Precies, zo voelt het. Voor de 4e keer in je gezicht geslagen, totdat het zo beurs voelt dat je bijna ko gaat.  

4, 5 jaar geleden begon ik aan mijn droom, een eigen studio in Pilates en Yoga; mensen bewust maken van het belang van bewegen, bewust maken van adem, houding, het in balans brengen van lichaam en geest, stress verlagen, verbeteren van het immuunsysteem en bewuster leven.

Je zou toch zeggen, een mooie missie. Ja dat dacht ik ook. Je zou 4, 5 jaar geleden toch niet geloofd hebben dat ik juist in een gezondheidscrisis dicht zou moeten. Ik zou je hard in je gezicht uitgelachen hebben. 

De eerste keer dat ik dicht moest, in maart 2020 dacht ik nog, ach een leuke uitdaging, zo een maandje online lesgeven… dat was het ook, echter werd het drie maanden….

De tweede keer twee weken dicht, prima te overzien. Echter… twee weken later, nu een jaar geleden, moesten we ook weer dicht, wat ook maar voor een maand zou zijn. 6 maanden later mocht ik open…. 6 maanden overleven, niet kunnen groeien, mensen bij je proberen te houden zodat ze niet hun abonnement op zouden zeggen…

Juni 2021 mocht ik buiten les geven, toen kwam de zomervakantie, dat zijn natuurlijk niet de maanden waarin je moet knallen. September dan kun je weer gaan bouwen…. 

Je wilt niet weten hoeveel aanmeldingen ik gehad heb in september… want mensen willen heel graag bewegen, ze willen heel graag werken aan gezondheid, en mensen zijn juist steeds meer op zoek naar zingeving, waar pilates en yoga een enorme bijdrage aan kan leveren. 

Ik dacht, nu kunnen we doorpakken. Want als je van de 4 jaar, al 2 jaar aan het pappen en nathouden bent, dan wil het doorgroeien niet lukken. 

Dus, vanaf september 2021 kwam gerechtigheid en groei. En ja, die was er, 2 maanden lang….

November 2021 terug naar halve lockdown, avonduren geen lessen, ik riep nog: ‘het is wat het is’, dit overleven we nog wel. Even tot januari volhouden en dan zullen we wel weer open mogen. Ik zag er zelfs nog even wat voordelen in, aangezien veel mensen het ochtendsporten ontdekt hadden. Maar dat was een voorbereiding, zodat niet iedereen meteen volle bak zou gaan steigeren wanneer we volledig in Lockdown zouden gaan. 

Nu harde lockdown, tot 14 januari. Yeah right!!!

Volle ic’s dat probleem begrijp ik, echt, mijn hart zit echt wel op de goede plek, zo egoïstisch ben ik niet. Maar… hoe vol de ic’s ook mogen liggen, er is niks wat ik doe wat er voor zorgt dat de ic’s voller raken. Niks! 

Gall&gall, de friekzaak op de hoek en de snoepwinkel, het valt allemaal onder essentieel…

Maar dat is toch de wereld op zijn kop, want als je werkt aan preventie dan loopt het ziekenhuis toch ook minder snel vol, er worden minder mensen ziek door overgewicht, er zijn minder blessures, minder zelfdodingen, minder mensen die zich bezatten en achter het stuur gaan zitten, mensen die roekeloos rijden. Want: mensen zijn bewuster, zo werkt het echt…

Vorige week sprak ik iemand die een man had gesproken die mondkapjes verkocht, die man zei; ‘van mij mag dit alles nog wel even duren’. Echt serieus, waar zit je hart??????

Mensen het is niet wat het is, dat roep ik niet meer: het klopt niet!!!!!! Dit heeft niks met gezondheid te maken. 

‘Ja’ ik ben gevaccineerd, omdat ik hoopte dat we eerder uit de ellende zouden zijn, en waar staan we? Denk je nou echt dat zo’n fucking Boosterprik ons eerder uit de ellende gaat halen? Nee, de enige die daar blij van wordt is de farmacie. Maar over preventie geen woord, geen campagne, geen geld wat daar naartoe gaat. 

Dat maakt me boos, en verdrietig… dat was ik echt dit weekend, mijn leden hebben mij voor het eerst zien huilen, want ik wist het echt even niet meer, het voelde zo machteloos. Daarbij kan ik er ook niet zo goed tegen als een ander zegt wat ik MOET!… maar ik krijg er nu een soort van leeuwinnenmentaliteit, ik blijf geloven in en vechten voor gezonde maatschappij….  

Ik ben preventief, ik zorg voor gezondheid en blijheid, niet voor achterstallig onderhoud en depressies… IK BEN ESSENTIEEL!