Juist nu bewegen zo belangrijk is……

 

Inmiddels zitten we alweer over de helft van januari, 21 januari om precies te zijn. Nog 10 dagen tot 1 februari. Hoe weet ik dat zo goed, nou ik doe mee aan dryjanuari, dus ik weet dondersgoed wanneer het 1 februari is. Nee hoor, zonder alle gekheid op een stokje, ik zal eerlijk zijn, de eerste twee weken heb ik best af en toe zin in een wijntje gehad, maar ik merk hoe langer ik niet drink, hoe minder moeite ik er mee heb. Dat wil overigens niet zeggen dat ik er maar gewoon een maand aan vast plak he, we moeten ook niet overdrijven. 

Maar dat het me zo makkelijk afgaat heeft misschien ook wel met de periode te maken. We mogen niks, kunnen nergens naartoe en feestjes is zo 2019. Dus een maandje coconnen is ook niet zo moeilijk. 

Over dat coconnen gesproken, dat is nu juist wat we volgens mij allemaal een beetje aan het doen zijn. In ons vertrouwde warme nestje blijven, en vooral niet aan iets nieuws beginnen. Terwijl januari met uitstek het moment is voor velen om aan goede nieuwe voornemens te beginnen. 

Ik merk het aan de aanmeldingen. Normaal is januari de maand waarin mijn mailbox volloopt met nieuwe aanmeldingen voor cursussen en proeflessen. 

Dit jaar is het maar wat stil, ik hoef er niet om te liegen. Ik hoef niet te zeggen dat het fantastisch gaat, want het is wat het is… ik weet zeker dat ik na deze crisis volop werk heb, genoeg overspannen ouders die maar al te graag aan body&mind willen werken.
Maar waarom laten we daar dan nu niet mee beginnen. Juist omdat je het nu druk hebt met thuiswerken, homeschooling en eigenlijk nergens zin in hebt. Juist daarom! Neem even tijd voor jezelf, je lichaam en je hoofd. Gun jezelf een oplaadmomentje, wacht niet tot na de crisis, want misschien is je hoofd dan zo overgelopen en zit je lijf zo vast, dat er grove maatregelen nodig zijn om dit weer in het gareel te krijgen. (overdrijven maakt de zaak duidelijk he).

Dus voor al die mensen die denken, ik moet eigenlijk weer iets gaan doen, mijn hoofd zit te vol, ik heb geen tijd, ik wil niks, juist voor jou is het nu tijd om iets te doen waar je je beter door voelt.

 

Daarom nu:

 

Online beginnerscursus

6 februari start om 10.30 online pilates beginnerscursus: 

In deze beginnerscursus leer je de basis van pilates, waaronder houding, wat de verschillende manieren van ademen voor je kan doen en de juiste oefentechnieken. Je merkt dat je lichaam soepeler en sterker wordt en je hoofd leger, je komt meer in balans.

 4 weken voor maar 25 euro!

Na deze 4 weken kun je makkelijk de reguliere online lessen instappen, en meedoen met de live lessen op locatie. Ook ben je bekend met pilates en weet je of het bij je past zonder dat je vastzit aan een abonnement of andere verplichtingen.   

 

Meld je aan via onderstaande link: 

 

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=255326&type=course

 

Nieuw! Online Hatha Yoga, nu gratis proeflessen!

Daarnaast start ik 1 februari om 20.00 uur met online Hatha Yoga, 1 februari en 8 februari kun  je gratis ervaren wat Hatha Yoga precies is. Wat moet je doen. Meld je aan via onderstaande linken. Je kunt beide lessen gratis meedoen, of een van de twee.

 

Hatha Yoga is een vorm van Yoga waarbij de yogahoudingen en variates zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en je bewustzijn. De adem wordt gebruikt om de bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. Een hathayogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Je gaat zelf op zoek naar wat voor jou de juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Ontpannings-  en meditatie oefeningen zijn onderdeel van de les, De les duurt dan ook 1 uur en 15 minuten.  

 

Registreer nu hieronder voor jouw gratis Hatha Yogales:

 

Maandag 1 februari: 

https://pilatesnl.webinargeek.com/hatha-yoga

 

Maandag 8 februari: 

https://pilatesnl.webinargeek.com/hatha-yoga-1