En dan is het inmiddels bijna 1 juli, gisteren kregen we definitief te horen dat dat we over een week weer open mogen. En daar ben ik heel erg blij mee.
Nu ik terugkijk naar de afgelopen drie maanden denk ik stiekem, dat heb ik toch maar ff geflikt…
Het circus begon toen ik zaterdag 14 maart toch wel door begon te krijgen dat ik me moest voorbereiden op het mogelijk sluiten van de zaal. En dus moest ik iets, want wat als ik dicht moet, en mijn inkomen uit Pilatesnl weg zou vallen, dan had ik een groot probleem.

Als een malle ben ik webinars gaan volgen, plannen gaan maken (klein beetje overdreven), mailtjes gaan sturen en me gaan verdiepen in het werk als webcamgirl… nieuwe lingerie gekocht, hoge laarzen, nee grapje….

En zo had ik op 17 maart mijn eerste online lessen gepland. Best spannend, zeker omdat ik digitaal echt geen hoogvlieger ben, maar eerlijk gezegd ging het best ok.
Het voordeel van live online lesgeven, is dat je het gewoon moet doen, je hebt geen keus en wat er mis gaat, kun lje niet meer veranderen. Met een video heb je meestal de neiging om alle schoonheidsfoutjes er uit te halen, maar dat gaat live niet, en dat is prima. In een gewone live les kun je het ook niet terugdraaien en daarnaast zijn de mensen jou ook gewoon gewend. En dat ik af en toe een enorme pannenkoek kan zijn, dat weten mijn leden, dus tja.

Wat overigens geen toeval kon zijn, was dat ik twee weken daarvoor nietsvermoedend een nieuw chroomboek had besteld. Stond niet eens op de planning, maar ik bedacht me ineens dat dat misschien wel handig kon zijn. Niet met het oog op een leven als webcamgirl.
Maar wat ben ik achteraf blij geweest met dat ding, drie maanden lang is het mijn beste vriend geweest, overal mocht hij mee naartoe. Van srudio naar Atelier, van zolder naar tuin.
Inmiddels heb ik al zo’n 80 online webinars gegeven, en is het net zoals live lesgeven een routine geworden. Nog steeds vind ik het live lesgeven leuker dan online. Het eenzijdig zenden van informatie zonder interactie en feedback kan niet op tegen een leuke groep mensen waar je direct op in kan spelen en een sfeer mee kan opbouwen.
Daarom gaan we er volgende week weer lekker tegenaan. De online lessen zullen blijven, dat heeft het gedoe mij opgeleverd, maar het vaste rooster is ook weer terug. En er zijn nog wat vrije plekjes op het rooster. Dus wil je nu ook graag eens weten wat Pilates jou te bieden heeft, doe mee met een gratis proefles door een mail te sturen naar: info@pilatesnl.nl of ga naar het contactformulier.
Wil je graag online les volgen, dat kan dus ook. Neem een kijkje op mijn website bij aanbod.