Over ons

Steeds meer mensen ontdekken Pilates, zeker na de pandemie zijn mensen zich veel bewuster geworden van de noodzaak van bewust leven en bewust bewegen. Bewust bewegen en naar je lichaam luisteren is de basis van een pijnvrij lichaam en een zorgeloos leven. Want het lichaam vertelt jou wat een ander jou niet kan vertellen. En dat iedereen dat moet weten, vinden wij belangrijk. Daarom zijn Alet Elshof en Roos Jegerings in september 2022 met het nieuwe opleidingsinstituut van Nederland, PilatesNL gestart.

Onze experts

Roos Jegerings

Roos haar basis ligt bij dans en aerobics. Als kind was haar grootste hobby ballet en dans, en ook nu nog ligt daar haar grootste passie. Op haar 22e is ze begonnen met de AFN-opleiding tot freestyle- aerobicsinstructrice, wat uitmondde in het doceren van alle denkbare dans-, aerobics- en sportlessen. Ook heeft ze jaren als docent voor de klas gestaan, kinderen met overgewicht en een laag zelfbeeld begeleidt en motorische training aan kinderen gegeven.

Later bleek haar passie voor Pilates en Yoga. Mensen een verhaal vertellen, iedereen op zijn of haar niveau helpen, inspringen op blessures, begeleiden naar een betere manier van bewegen en een beter lichaamsbewustzijn. Ze volgde vele Pilates opleidingen en runt inmiddels een eigen succesvolle Pilates studio in Deurne. Daar biedt ze Pilatesmatlessen, Pilates voor gevorderden, Personal Pilates, Pilates voor Senioren, pilates flex, Rugfit, Zwangerschapspilates en verschillende yogavormen aan.

Daarnaast is Roos in 2019 gestart als Pilatestrainer bij opleidingen 2000. Roos is daarom de aangewezen persoon om jou op een efficiënte wijze alles te leren op het gebied van Pilates met alle tips rechtstreeks uit de praktijk.

Roos: "Ik ben gestart met de ambitie om mensen meer bewust te maken van hun lichaam, hun manier van bewegen en hoe bewegen een positieve invloed kan hebben op lichaam, geest en het dagelijks functioneren. In mijn lessen probeer ik mensen te laten ervaren hoe ze in kleine stapjes meer kracht, lenigheid, rust en balans het lijf kunnen ontwikkelen."

Alet Elshof

Van jongs af aan ben ik al een beweeglijk type. Ik kon nooit stil zitten en klom altijd overal in of hing ergens aan. Ik vind het fijn om met mijn lichaam bezig te zijn en het uit te dagen. Mijn valkuil hierin is om niet door te draven en over mijn grenzen te gaan. Zo actief als mijn lichaam is, zo druk is het ook in mijn hoofd. Doordat ik mij steeds meer verdiep in pilates, slaap, mindfulness, meditatie en allerlei zaken rondom in- en ontspanning leer ik steeds beter om ook de rust in mijzelf te kunnen vinden. Die balans in actie en rust vind ik heerlijk en brengt mij dichter bij mijzelf! Deze kennis en kunde breng ik graag over op anderen, samen op zoek gaan naar balans en bewuste keuzes maken die goed zijn voor jou en je lichaam.

Sinds 2016 ben ik holistisch leefstijlcoach, beweegconsulent, slaapcoach en pilatestrainer. Ik heb mijn eigen pilatesschool in Schalkhaar waar ik zelf 10 lessen per week verzorg. Verder ben ik trotse eigenaar van Belle Sante en Powerclub Deventer waar we aandacht hebben voor voeding, beweging en ontspanning. En doceer ik beweegkunde aan de Academie voor Holistisch coachen in Bilthoven.

Alet: “Wat je aandacht geeft groeit en daarom kijk ik hierbij het liefst naar het positieve, zonder de schaduwkanten te ontkennen. Tijdens mijn lessen leer ik mijn klanten zelf bewust hun lichaam te kennen en te voelen met hun kwaliteiten en aandachtspunten. Uit je hoofd, in je lichaam. Hierbij heb ik veel aandacht voor de houding, techniek en ademhaling. Daag jezelf uit, maar ga niet over je grens. Jij voelt uiteindelijk als enige wat echt goed voor je is”.

Inschrijfformulier Pilatesmat opleiding

Na de aanmelding ontvangt u van ons op kort termijn een betaalinstructie in de mail.