[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.7″][et_pb_row _builder_version=”4.0.7″][et_pb_column _builder_version=”4.0.7″ type=”4_4″][et_pb_image src=”https://www.pilatesnl.nl/wp-content/uploads/2019/09/IMG_7217.jpg” _builder_version=”4.0.7″ hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.7″][et_pb_row _builder_version=”4.0.7″][et_pb_column _builder_version=”4.0.7″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.0.7″ hover_enabled=”0″]

Pilates Rugfit, wat kan het voor jou betekenen?

 

Binnenkort start er op donderdagavond 27 augustus weer een nieuwe ronde Pilates Rugfit bij Pilatesnl.

Rugpijn is een van de meest voorkomende klachten in de westelijke wereld. Rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Niet alleen een verkeerde houding, te lang en te veel zitten, te zwaar werk of te zwakke corespieren kunnen de oorzaak zijn, maar ook stress en/of een verkeerde ademhaling. Vaak kijken behandelaars maar naar 1 ding, laatst had ik last van mijn schouder en kwam bij de manueel therapeut, tijdens de behandelingen had ik al verschillende keren aangegeven dat ik in een vrij stressvolle periode zat, maar daar werd totaal niet naar geluisterd,  het enige waar hij naar keek, was de stand van mijn wervels. En natuurlijk snap ik dat hij iets uit moet sluiten, en dat dat het eerst is waar naar gekeken wordt, maar als daar niks te vinden valt, dan zou je verder moeten kijken, en dat gebeurt niet altijd. Ik zeg niet dat het bij iedere behandelaar zo is he…. Maar ik was niet blij op dat moment.

Wat je bij rugfit van Pilatesnl leert is de bewustwording van je lichaam, waardoor je er achter kunt komen wat nu de reden is van je rugklachten. Zit jouw rug vast door spanning, een verkeerde ademhaling, is je rug te stijf doordat het spierbindweefsel gewoon te stug is, drink je te weinig, zit de oorzaak in het bekken, een te gespannen of te slappe bekkenbodem kan ook de oorzaak zijn van je rugklachten, en ga zo maar door. 

Nee, ik beloof niet dat ik in 5 weken al je rugklachten weg kan halen, maar ik kan je bewust maken van je houding, je ademhaling, de stugheid van je spierbindweefsel en daarnaast ga ik werken aan het versterken van je corespieren; (de buikspieren, rugspieren, bekkenbodemspieren en je middenrif) en leer ik je oefeningen om de gewrichten los te maken en ruimte te geven en de spieren te verlengen. Dat alles kan helpen om je rugklachten te verminderen en je weer beter in je lijf te voelen. 

 

Hieronder wat recensies van tevreden klanten:

 

Rugfit 2 onlangs afgesloten. Heb de lessen van Roos als erg fijn ervaren en mijn rugklachten zijn minder geworden! Kan ook thuis met oefeningen vooruit, dus kan het zeker aanraden!

 

Fijne cursus rugfit 1 en 2 gevolgd bij Roos. Naast de duidelijke uitleg heb ik genoten van deze manier van bewegen in alle rust wat voor mij helemaal nieuw was. De gezelligheid van Roos maakt het plaatje compleet.

 

Ik heb de cursus rugfit gedaan. In vier lessen krijg je duidelijke uitleg en oefeningen om je rug soepel te krijgen en houden. Het heeft me veel inzicht gegeven en oefeningen die ik nog dagelijks 10 minuten uitvoer.

Fijne, duidelijke, rustige lessen met goede begeleiding.

 

Fijne lessen waar ik echt baat bij heb. Sinds ik pilates volg heb ik veel minder spanningen in mijn nek en schouders. Kleine groepjes waardoor je ook persoonlijke aandacht krijgt en er gelet wordt op je houding. Roos geeft goede uitleg en de lessen worden met humor gegeven waardoor de lessen ook heel gezellig zijn. Een aanrader!

 

De pilates Rugfit is een cursus van 5 weken, hij start op donderdagavond 27 augustus om 19.00 uur. De lessen duren een uur. 

Na deze cursus kun je makkelijk een reguliere pilatesles instromen, of hou je het voor gezien, je zit nergens aan vast.

 

Inschrijven kan via: 

 

https://www.eversports.nl/widget/w/bppckk?event=196210&type=course

 

Heb je vragen, mail naar: info@pilatesnl.nl

 

Wil je meer weten wat Pilates kan doen, en wil je thuis vast wat oefeningen bekijken of doen, download nu mijn e-book, pilates bij Rugklachten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]