Wat is reiki

 

Reiki bestaat uit de Japanse karaktertekens Rei en Ki. Rei betekent ‘universeel/spiritueel of ziel’ en Ki betekent ‘levensenergie’. Reiki is dus universele levensenergie. 

Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki energie is overal, het stroomt door alles heen wat leeft. 

Tijdens een reiki behandeling geven we levensenergie door via handoplegging. Als we de handen op bepaalde plaatsen van het lichaam leggen, zal de energie via onze handen naar het lichaam van de client stromen. Reiki stroomt eerst door ons eigen lichaam en daarna de client. 

Niet onze eigen energie wordt doorgegeven, maar universele energie. 

 

Onverwerkte emoties worden opgeslagen in het lichaam. Trauma’s die ontstaan zijn door pesten, verlies, scheiding, etc. kunnen voor blokkades zorgen. Maar ook niet- traumatische gebeurtenissen kunnen vaak onbewust diepe indruk gemaakt hebben. 

Blokkades kunnen vervolgens zorgen voor fysieke klachten als hoofdpijn, nekpijn of rugpijn. Hiervoor gaan we vaak naar de huisarts, maar we vergeten daardoor de oorzaak van de klacht te behandelen. 

Reiki energie is heel intelligent, het stroomt automatisch naar waar het nodig is. Het hoeft niet gestuurd te worden. Reiki ondersteunt en activeert het parasympatisch zenuwstelsel en daarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door een reikibehandeling komt er extra energie in het lichaam en het lichaam kan die extra energie gebruiken om te herstellen. De reiki energie werkt ook door na de bahandeling. 

 

Een behandeling gaat als volgt:

 

Voor de behandeling stemmen we af wat de reden is van de behandelng

De behandeling kan op een stoel of behandeltafel, daar waar jij je prettig voelt

De behandelaar maakt contact met de energie en start bij het hoofd om de energie daar te voelen en te reinigen. Intuitief wordt er verder behandeld, daar waar het lichaam aangeeft behandeld te moeten worden. 

Een behandeling duurt ongeveer 40 min. 

Na de behandeling wordt de overtollige energie afgevoerd en bespreken we de bandeling na. 

 

Let op: er wordt niks gevoeld wat jij niet toelaat. 

 

Wil jij een reikibehandeling boeken, boek een behandeling via de volgende linken:

Link 1 reikibehandeling: 49.50

link 3 reikibehandelingen: 139.50

link 6 reikibehandelingen: 249.50

 

heb je vragen: mail naar info@pilatesnl.nl