Door: Erica van Mierlo, verzorgende IG bij Savant Zorg

Pilates bij pilatesnl is een echte aanrader wanneer je in de zorg werkt! Waarom is het voor een verzorgende of verpleegkundige in zorg en welzijn een pré om pilates te doen? Inmiddels werk ik nu ongeveer 10 jaar in de zorg. Doordat mijn werk zowel lichamelijk als geestelijk is en onregelmatig is, komen de lichamelijke klachten (helaas) om de hoek kijken. Voor mij betekend dit, dat ik wanneer ik niet uitgerust ben of druk bezig ben geweest met mijn werk, mijn rugklachten tevoorschijn komen. Vanaf het begin wanneer pilatesnl is gestart kom ik trouw iedere week naar de les om pilates te doen. Door iedere week te werken aan je powerhouse, rug en je spieren bouw je kracht en flexibiliteit op. Daarnaast heb ik de 4 wekelijkse cursus rugfit gevolgd. Dit was zeer waardevol omdat je dan oefeningen krijgt specifiek gericht op het soepel houden van je rug en hoe je je rug kunt laten ontspannen. Doordat ik pilates doe zijn mijn rugklachten afgenomen. Ik weet hoe ik mijn rug kan gebruiken in het dagelijks leven en dus ook tijdens mijn werk in de zorg. Mijn rug is soepeler geworden! Voor mij is het waardevol om pilates te doen en het is daarmee ook een levensstijl geworden om zo mijn rugklachten te verminderen. Hierdoor kan ik op een fijne, plezierige manier mijn werk blijven uitoefenen! Roos laat je in je waarde, ze helpt je waar nodig om de juiste houding aan te nemen en is geduldig met je. Dit alles met passie voor pilates en het plezier wat ze uitstraalt!